Óvoda

Kirándulás a Strázsa Tanyára

A Strázsa Tanya Szabadszálláson található, mindenkinek ajánljuk, hogy látogasson el erre a csodás helyre. Vannak itt állatok, egy parapark (olyan játszótér, amelyet fogyatékkal élők is tudnak használni). A házigazdák vendégszeretők, és elkötelezettjei a társadalmi érzékenyítésnek, megváltozott munkaképességű fiataloknak adnak munkát és otthont.

Óvodai csoportunk már több alkalommal kapott meghívást a tanyára, így volt ez május 9-én, és így lesz június 7-én is. Ezeken a délelőttökön az ott nyaraló budapesti alsó tagozatos osztályokkal találkozunk. Játszunk együtt a paraparkban, kézműveskedünk, állatokat etetünk, focizunk, pingpongozunk, jól érezzük magunkat. A hangsúly az együttes tevékenységeken van, a cél az, hogy a többségi iskolába járó kisdiákok megismerkedjenek a sajátos nevelési igényű óvodásainkkal. Tapasztalják meg, hogy a másnak gondolt társaik ugyanolyan kedves, vidám, mozgékony kisgyermekek, mint ők, velük kapcsolatban nincs mitől tartani.

A két csoport hamar összeberátkozott, az eddig ismeretlen felnőttek, gyerekek mindenben segítették, támogatták a mieinket, kacagásuktól hangos volt az erdő.

Köszönjük a nap élményeit a Strázsásoknak!