Aktuális eseményeink

Minőségi oktatást minden gyermeknek! – konferencia és Rendkívüli Egyesületi Közgyűlés a Kiskőrösi EG

2015.10.14-től a Kiskőrösi EGYMI Lépésről Lépésre Módszertani Központként is funkcionál. A megnyitó alkalmából "Minőségi oktatást minden gyermeknek!" címmel konferenciát szerveztünk a Partners Hungary Alapítvány szakmai és pénzügyi támogatásának köszönhetően.

A rendezvényen mintegy 120 vendég vett részt az ország számos részéről. A napot bemutató órák megtekintésével kezdtük, ahol az érdeklődők személyes élményeket szerezhettek a Lépésről lépésre programról óvodától egészen a nyolcadik osztályig.

Varga Gyula a tankerület igazgatója, Markó Ibolya megbízott igazgató és iskolánk tanulói köszöntötték a jelenlévőket.

A rendezvény előadásokkal folytatódott: Markó Ibolya bemutatta az intézményt. Meggyesné Hosszú Tímea a SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet tanára Korszerű pedagógiai eljárások a magyar közoktatásban címmel, Zágon Bertalanné az LL program szakmai vezetője a program alapelveiről, Deák Éva a Partners Hungary alapítvány ügyvezetője a program nemzetközi hátteréről tartott előadást.

Ebéd után 7 interaktív műhelyben került fókuszba a Ll program egy-egy sajátossága: a projekt, a családokkal való kapcsolattartás, a tanulási környezet, az értékelés, a rituálék, a pedagógusok munkáját segítő minőségfejlesztés illetve a pedagógiai fejlődést segítő esetmegbeszélés (WANDA).

A résztvevők visszajelzései szerint színvonalas szakmai program valósult meg, az ehhez hasonló hálózati tanulási lehetőségek folytatását várják.

A konferencián készült képek megtekinthetők a link böngészőbe másolásával:   https://plus.google.com/photos/105089097756048623413/albums/6205861153874764145

 

Az EGYMI Országos Egyesület ugyanezen a napon 14 órától tartotta rendkívüli közgyűlését, amelyen az új vezetés megválasztása történt.

Az alábbi tisztségviselők kaptak bizalmat és kerültek megválasztásra:

Elnök: Dr. Benczéné Csorba Margit
(Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény)

Alelnök: Csupor Zsolt Jánosné
(Kalocsai Nebuló Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény)

Titkár: Schaffer István
(Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Integrált Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola)

Elnökségi tag: Tatár Jánosné
(Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon)

Elnökségi tag: Locsmándi Alajos
(Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium)

Ellenőrző bizottsági elnök: Páváné Kurnik Zsuzsanna
(Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Speciális Szakiskola és Kollégium)

Ellenőrző bizottsági tag: Jenei Andrea
(Józsefvárosi Egységes Módszertani Intézmény és Általános Iskola)

Ellenőrző bizottsági tag: Tóthné Schibelhut Lívia
(Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium)