Aktuális eseményeink

Minőségi oktatást minden gyermeknek!

2015.10.14-től a Kiskőrösi EGYMI Lépésről Lépésre Módszertani Központként is funkcionál. A megnyitó alkalmából "Minőségi oktatást minden gyermeknek!" címmel konferenciát szerveztünk a Partners Hungary Alapítvány szakmai és pénzügyi támogatásának köszönhetően.

A rendezvényen mintegy 120 vendég vett részt az ország számos részéről. A napot bemutató órák megtekintésével kezdtük, ahol az érdeklődők személyes élményeket szerezhettek a Lépésről lépésre programról óvodától egészen a nyolcadik osztályig.

Varga Gyula a tankerület igazgatója, Markó Ibolya megbízott igazgató és iskolánk tanulói köszöntötték a jelenlévőket.

A rendezvény előadásokkal folytatódott: Markó Ibolya bemutatta az intézményt. Meggyesné Hosszu Tímea a SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézet tanára Korszerű pedagógiai eljárások a magyar közoktatásban címmel, Zágon Bertalanné az LL program szakmai vezetője a program alapelveiről, Deák Éva a Partners Hungary alapítvány ügyvezetője a program nemzetközi hátteréről tartott előadást.

Ebéd után 7 interaktív műhelyben került fókuszba a Ll program egy-egy sajátossága: a projekt, a családokkal való kapcsolattartás, a tanulási környezet, az értékelés, a rituálék, a pedagógusok munkáját segítő minőségfejlesztés illetve a pedagógiai fejlődést segítő esetmegbeszélés (WANDA).

A résztvevők visszajelzései szerint színvonalas szakmai program valósult meg, az ehhez hasonló hálózati tanulási lehetőségek folytatását várják.

A konferencián készült képek megtekinthetők a link böngészőbe másolásával:   https://plus.google.com/photos/105089097756048623413/albums/6205861153874764145

 

Lovász Edit