Aktuális eseményeink

Kalandos táborozás a Szelidi –Tónál

Az idén a több éves hagyományunkat követve ismét megszerveztük az ötnapos nyári táborozásunkat a Kiskőrösi EGYMI táborában.

Az időjárás változékonysága miatt most nem a fürdőzésé volt a fő szerep, hanem a túrázás vidám játékok, a közös sütés-főzés adták az élménydús vidám hangulatot.

A tábornyitás a közös szabályok papírra vetésével kezdődött, amit mindenki az aláírásával fogadott el. Mivel voltak új táborozóink is a készségfejlesztő iskola tanulói közül, számukra egy séta során mutattuk meg a Szelidi -Tó környékét. Az est fénypontja a tábortűz gyújtása, valamint szalonnasütés volt. Reggelenként tornával ébresztettük a táborlakókat, amit közös reggeli, takarítás, ebédfőzési tevékenységek követtek. Az önálló életvezetéshez tanult ismeretek -Személyes szükséglettel kapcsolatos teendők, Háztartás, Vásárlás, Piktogramok értelmezése, A munka világa - gyakorlására kiváló lehetőséget biztosítottak a tábori programok. A túráink, fürdőzésünk, ügyességi játékaink alkalmával a tájékozódás, közlekedés területén tanultak ugyanúgy megjelentek, mint a természetvédelem, a növény,- és állatismeret valamint a közös együttélés szabályai közül a segítés, elfogadás, alkalmazkodás. A Bakodpusztában tett lovaskocsikázást az azt követő lovasprogrammal, az esti túrát, a kertmozizást, a nagy beszélgetéseket, kártyázásokat, élmények lerajzolását mind- mind felejthetetlen élményként visszük magunkkal a jövő nyárig, ahol már reményeink szerint az apukák is jelen lesznek.

További Képek