Aktuális eseményeink

Digitális témahét - 2018

„ Iskolánk az idén is bekapcsolódott az Oktatási Hivatal által meghirdetett digitális témahét programjához. A digitalizált világban való tájékozódás, a készségszintű számítógép-használat tanulóink mindennapjainak fontos része. Az internet világa új társalgási formát hozott kommunikációnkba, a smile-k igyekeznek pótolni az azonnali metakommunikációs reakciót, a szavak mögötti jelentéstartalmakat.

Éppen ezért nyolcadikosaink ezen a héten ötvözték a digitális világot a közvetlen társalgással. Suliújság projektcsomagot átdolgozva megismerkedtek a tömegkommunikációs eszközökkel, azok ránk gyakorolt hatásával. Reklámok, hírek világát maguk is kipróbálhatták, amikor rövid látogatást tettek más osztályokban, hogy osztályok élményei, szokásai felől érdeklődjenek.

A kapott információkat újságcikké alakítva digitálisan dolgozták fel. Szövegszerkesztés, kép- és szegély beszúrásával alkalmazásával tetté egyedivé plakátjaikat, melyet a DÖK-faliújságra függesztettek ki.

Habár a számítógép könnyen elcsábítja a gyerekeket más időtöltési formáktól, ennek a hétnek a legnagyobb hozadéka számukra az volt, hogy megtapasztalják, a valós emberi kapcsolatokhoz nem kell a széles sáv, csak egy tekintet….„