Aktuális eseményeink

Bázisprogram a „Tavaszi pedagógiai napok” keretében

Április 23-án az érdeklődő pedagógusok a Kiskőrösi EGYMI-ben a tanulási folyamatok támogatására alkalmazott terápiás eljárásokat ismerhették meg.

 A művészetterápia a képzőművészet eszközeivel ad lehetőséget a személyiség sokoldalú fejlesztésre. A fény-hang terápiát a tanulmányi teljesítmény javítására, a magatartási problémák kezelése során alkalmazhatjuk eredményesen. A jóga a test és a szellem harmóniájának megteremtésével támogatja a hétköznapok nevelő-oktató munkáját a pedagógusok számára is. A kutyával asszisztált terápiás foglalkozások az együttműködésben, egymás feltétlen elfogadásában segíthetnek. A só- és színterápia jelentősége az egészségmegőrzés, a lelki eredetű problémák kezelése.

  A műhelygazdák rövid előadását követően interaktív keretek között folytatódott a munka. Az érdeklődők megtekinthették az intézményben kialakított só szobát, közös képzőművészeti alkotás részesei lehettek, játszhattak Emilyvel, a terápiás kutyussal, valamint kipróbálhatták a fény-hang terápiás eszközt.