Aktuális eseményeink

Az egyensúly hiánya vagy az egyensúlyhiány varázsa

Az október 25.-én megrendezésre kerülő ITEM foglalkozás az egyensúly, mint összetett alkalmazkodó készség kialakulásáról, fejlesztéséről szólt.

A mozgásfejlesztés után érdeklődő pedagógusoknak Eszenyiné Suba Ildikó konduktor egyedülálló módon mutatta be többek között az egyensúlyszabályozás folyamatát, az egyensúlyhiány okait és tüneteit. A részt vevők részletes tájékoztatást kaphattak az egyensúly fejlődéséről és arról, hogy az egyensúly hiányának milyen komoly hatásai vannak a tanulási folyamtokra, a személyiségfejlődésre és a társas viselkedésre. A bemutató külön kitért az egyensúllyal kapcsolatos-, a később kialakuló és megmaradó reflexek jelentőségére is.

A műhelymunka különlegesen értékes része volt, hogy a szakember a gyakorlatban alkalmazható teszteken keresztül is prezentálta az egyensúlyzavarok felismerésének lehetőségeit.

Az érdeklődők konkrét segítséget kaptak az egyensúlyfejlesztés formáiról, eszközeiről és legfontosabb szempontjairól. Támpontot szereztek arról, hogy mire kell figyelni az óvódás és iskolás gyermekek mozgása kapcsán.

A felvételről megtekintett mozgásfejlesztő foglalkozás, a prezentáció és a gyakorlati bemutató olyan összetett horizontális tanulásra adott lehetőséget, amely valódi támogatás lehet a pedagógusok mindennapi munkájában.

Ezúton is köszönetet mondunk Eszenyiné Suba Ildikónak!